Mijn Fotografie

Stadsfotografie

Stradsfotografie is een genre dat door de vrijheid en veelzijdigheid dat het creeert mij in mijn creativiteit veel voldoening geeft. Er is altijd wel wat te fotograferen in een stad. Mensen, architectuur, dieren, cityscape, zwart/wit, compositie en ga zo maar even door. Deze passie is ideaal voor het afleveren van reportages over steden of citytrips.

Kunstprojecten

Mijn inspiratie en eigenzinnig oog geven soms verassende resultaten. Al dan niet bewerkt worden ze zorgvuldig geselecteert met de ambitie te exposeren.

Architectuur

Door veel aan straatfotografie te doen bezoek ik uiteraard vele steden. Daar heb ik een speciale aandacht voor authentieke, historische en moderne architectuur. 

Vastgoed Fotografie

Voor immo en vastgoedkantoren, bouwpromotors en projectontwikkelaars die hun vastgoed in een zo goed mogelijk daglicht willen stellen. Is er maar één manier om een eerste goede indruk te krijgen van een pand. En dat is een kwaliteitsvolle fotoreeks.

Urbex

Urbex of Human Exploring is door mijn avontuurlijke aanleg een voor de hand liggende fotografiestijl. Erop uit trekken naar afgelegen, desolate en soms met toegang verboden gebieden leveren dikwijls authentieke foto's met veel voldoening op.

Sidekick

Aanvragen voor portretten, bedrijfsevents, entertainment en bruiloften geef ik de opdracht liever door aan mijn echtgenote die daar een betere specialisatie in heeft. Graag ga ik dan mee als sidekick. Door deze vrijheid kent mijn inspiratie geen grenzen en geeft de reportage ongetwijfeld een meer compleet geheel en meerwaarde. Ook kan er bijvoorbeeld met een Polaroid gewerkt worden wat een totaal andere sfeer aan het geheel toevoegt. 

Abstract

Het realistische aspect uit een foto weghalen en hem uit zijn vitale context rukken. Hier wordt zeer creatief omgegaan met compositie, sfeer en emotie. Al dan niet naderhand bewerkt, dikwijls "over the top". Maar dit maakt het interessant omdat men hier in een reis maakt in een geheel uniek en eindeloos universum van beeldkunst. 

Zwart Wit

Het leven zwart wit zien is niet altijd de meest voor de hand liggende levensweg. Maar beelden met het oog zwart wit interpreteren kan dikwijls een zwart wit foto qua expresiviteit heel kleurrijk maken. Zo tracht ik een zwart wit collectie aan te maken.

Afscheidsfotografie

Ook wel rouw of begrafenisfotografie genoemd. Deze vorm van fotografie is nog niet helemaal ingeburgerd in Belgie. Toch kan afscheidsfotografie een belangrijk onderdeel vormen van het rouwproces. Het is immers het laatste evenement waarbij de overledene en de nabestaanden samen onderdeel van uitmaken. Uit respect voor de nabestaanden staan hier geen foto's van reportages gepubliceerd. 

Kattenfotografie

Aangezien ikzelf thuis twee schatten van katten heb, is dit een voor de hand liggende discipline in de fotografie. Mijn twee prachtige modellen hebben me de kans gegeven mij gegeven om dagdagelijks hier beter in te worden.

Smartphone Photography

Ik ben er niet elke dag op uit om te gaan shooten. Maar in het dagdagelijkse spot mijn fotografisch oog wel eens een mooi plaatje.  Zonde op dit te laten schieten (letterlijk), telefoon altijd op zak, dus ... klik. En zo hebben we een extra rubriekje van plaatjes die anders verloren zouden zijn.

Mijn Blogs

Antwerpen Focus

Stradsfotografie over Antwerpen in al zijn aspecten, cityscape, straatfotografie, architectuur over toeristische hoogvliegers maar ook verborgen schatten. Dikwijls parels uit de districten of de bijzonderheid van de foto maken het momentum. Deze stad is een speeltuin voor fotografen.
Op Instagram en Facebook.